jabłkowo-bananowe pancakes z masłem orzechowym, bananem i syropem klonowym |
To chyba najlepsze placki jakie jadłam ! Puszyste , ale za razem wilgotne. Rewelacja !
przepis /1 porcja/
3 łyżki musu jabłkowo-bananowego*
łyżka jogurtu naturalnego
60 g mąki pełnoziarnistej
jajko
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
Wszystkie składniki łączymy se sobą na gładką masę. Na rozgrzaną patelnie naleśnikową nakładamy po 2 płaskie łyżki ciasta na placka. Smażymy do pojawienia sie bąbelków powietrza lub do delikatnego ścięcia góry, po czym przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.
*może to być zmiksowany na gładko banan z jabłkiem
Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale szkoła niestety nie daje wytchnienia, a do tego dołączają 2 albo 3 treningi w tygodniu.
Najbardziej zachęca syrop klonowy !
OdpowiedzUsuńa mnie banany i masło orzechowe:) Zresztą wszystkie składniki trafiają w mój gust!
OdpowiedzUsuńPlacki nigdy nie zawiodą; D
OdpowiedzUsuńplacki są dla mnie symbolem leniwego i udanego poranka :)
OdpowiedzUsuńbanan, jabłko, masło orzechowe i syrop klonowy - jak dla mnie komplet niezastąpiony, genialny w smaku <3
OdpowiedzUsuńprzyjemnej niedzieli ;*
Obłędne! Wierze, że musiały być naj! :)
OdpowiedzUsuńPołączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńOmomomom *.* genialne!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, aż mam ochotę je zjeść przez ekranik :D
OdpowiedzUsuńTeż próbuję jakoś wszystko pogodzić:D
OdpowiedzUsuńJak je zrobiłaś? *_*
OdpowiedzUsuń