niedziela, 15 września 2013

41.


jabłkowo-bananowe pancakes z masłem orzechowym, bananem i syropem klonowym

To chyba najlepsze placki jakie jadłam ! Puszyste , ale za razem wilgotne. Rewelacja !

przepis /1 porcja/
3 łyżki musu jabłkowo-bananowego*
łyżka jogurtu naturalnego
60 g mąki pełnoziarnistej
jajko
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

Wszystkie składniki łączymy se sobą na gładką masę. Na rozgrzaną patelnie naleśnikową nakładamy po 2 płaskie łyżki ciasta na placka. Smażymy do pojawienia sie bąbelków powietrza lub do delikatnego ścięcia góry, po czym przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.

*może to być zmiksowany na gładko banan z jabłkiem

Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale szkoła niestety nie daje wytchnienia, a do tego dołączają 2 albo 3 treningi w tygodniu. 





11 komentarzy:

  1. Najbardziej zachęca syrop klonowy !

    OdpowiedzUsuń
  2. a mnie banany i masło orzechowe:) Zresztą wszystkie składniki trafiają w mój gust!

    OdpowiedzUsuń
  3. Placki nigdy nie zawiodą; D

    OdpowiedzUsuń
  4. placki są dla mnie symbolem leniwego i udanego poranka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. banan, jabłko, masło orzechowe i syrop klonowy - jak dla mnie komplet niezastąpiony, genialny w smaku <3
    przyjemnej niedzieli ;*

    OdpowiedzUsuń
  6. Obłędne! Wierze, że musiały być naj! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają bardzo apetycznie, aż mam ochotę je zjeść przez ekranik :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak je zrobiłaś? *_*

    OdpowiedzUsuń